Overgangsconsulent

Barbara Verkerke, verpleegkundig overgangsconsulent FEMM vrouwenzorg (Brabant)

In Nederland zijn er momenteel 1,8 miljoen vrouwen in de overgang.

De overgang wordt door elke vrouw anders ervaren, maar voor de meesten van hen is het niet de meest favoriete levensfase. Voor 80 % van de vrouwen gaat deze fase gepaard met klachten zoals opvliegers, slecht slapen, moeite met concentratie, angst of paniek, depressieve gevoelens. Bij een deel van de vrouwen zijn de klachten zo hevig dat het hun dagelijks leven echt belemmerd.

Vaak volgt een (lange)zoektocht naar de juiste hulp. Als overgangsconsulent wil ik je die hulp bieden en ervoor zorgen dat je niet met klachten blijft lopen waar iets aan te doen is. Tijdens enkele consulten kijken we samen naar jou hulpvraag. Je krijgt uitgebreid informatie en we bespreken de behandelmogelijkheden die ik als overgangsconsulent te bieden heb. Leefstijl is daarbij een belangrijk onderdeel. Waar nodig zal ik je doorverwijzen naar andere deskundigen.

Heb je het idee dat je nog niet in de overgang bent?

Wil je hierop wel goed voorbereid zijn, dan ben je van harte welkom voor voorlichting over deze levensfase en de (behandel)mogelijkheden, tips en suggesties.

Goed geïnformeerd zijn betekent goed voorbereid zijn, waardoor je ook van deze levensfase een fijne tijd kunt maken.

Ben je benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op via:

+31 6 25508359

barbara@femmvrouwenzorg.nl

www.femmvrouwenzorg.nl