Osteopathie Empel

Ellis van der Sanden, osteopaat

Voor volwassenen, kinderen en baby’s

Osteopathie is een manuele geneeswijze waarbij meerdere aspecten van het lichaam worden bekeken. Dit betekent dat er niet alleen gekeken wordt naar de locatie waar jij klachten hebt, maar het lichaam wordt van top tot teen onderzocht.

Tijdens het onderzoek worden alle weefsels van het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel, fascia (bindweefsel), zenuwen, bloedvaten etc. getest op beweeglijkheid. Wanneer er in één van deze weefsels een bewegingsverlies aanwezig is, kan dit op den duur klachten geven. Deze klachten kunnen ook elders in het lichaam tot uiting komen.

Ons gehele lichaam is de hele dag in beweging, binnen de osteopathie geldt de denkwijze:  alles in het menselijk lichaam is beweeglijk, kan bewegen en moet bewegen.  Dit is belangrijk om het zelf herstellend vermogen van ons lichaam in stand te houden

Bij elke behandeling wordt opnieuw gekeken naar wat jouw lichaam nodig heeft om weer optimaal te bewegen. Er is geen standaard behandeling mogelijk, dit maakt het persoonlijk en individueel. Jouw klacht én jij staan centraal.

Voor meer informatie, en een lijst met indicaties voor osteopathie verwijs ik u graag naar:

www.osteopathie-empel.nl

Tel. 06-15370549

email: info@osteopathie-empel.nl